

Geroosterd stokbrood met Avocado & Schwarzwälder schinken
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
Lazy cooking
Porties
2
Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
10 minuten
Geen zin om uitgebruid te koken, maar wel zin iets lekkers? Dit geroosterde stokbrood met romige avocado en Schwarzwälder schinken is binnen 10-15 minuten klaar!
Perfect voor als je weinig tijd hebt maar wel graag snel iets op tafel wilt zetten. Heerlijk voor de lunch, maar ook heerlijk voor op zondagavond met een soep.

Ingrediënten
Voor het stokbrood
-
2 afbak stokbroden
-
1 grote teen (verse)knoflook
-
5 el olijfolie
Voor de romige avocado
-
2 kleine of 1 grote avocado
-
half bakje kruidenkaas
-
8 plakken Schwarzwälder schinken
Bereidingswijze
Voor het stokbrood
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de stokbroden doormidden en daarna in de lengte.
Blend in een keukenblender de olijfolie samen met de knoflook.
Gebruik een bakkwast om het olijfolie mengsel te verdelen over de binnenkanten van de stokbroden. Indien je nog olie over hebt kan je ook een beetje over de buitenkant smeren.
Bak de stokbroden ongeveer 8 tot 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
Voor de romige avocado
Schil en ontpit de avocado.
Snijd de avocado in kleinere stukken en doe samen met de kruidenkaas in een keukenblender. Mix het tot een romig geheel.
Stokbroden beleggen
Haal de stokbroden uit de oven, en verdeel de romige avocado erover (wees niet te zuinig). Maak af met de Schwarzwälder schinken. En smullen maar !
Kooktip
- Heb je geen keukenblender? Gebruik dan een knoflook pers en meng de geperste knoflook met de olijfolie. En gebruik voor de romige avocado een vork.
- Toast het brood lichtbruin voor de beste textuur.
- Indien je van wat meer bite houdt kan je de avocado iets minder fijn blenderen.