

Gevulde paprika's met hummus, rijst & groenten
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
Makkelijk en gezond
Porties
2
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
25 minuten
Wie zegt dat gezond eten saai moet zijn? Deze paprika's bewijzen het tegendeel!
We vullen ze met een romige mix van rijst, hummus en groenten. Het geheime wapen? Sriracha door de hummus, daar ben ik helemaaal dol op. Zo geef je de hummus, en dus dit gerecht een spicy twist. De tomatenpassata zorgt ervoor dat het geheel lekker sappig blijft.
Dit recept is ontstaan in mijn eigen keuken, ik had 2 paprika's maar weinig inspiratie. Toen dacht ik: `Waarom niet iets leuks proberen?´ Het resultaat was zo verassend lekker dat het meteen mijn nieuwe favoriet werd. De combinatie van de zoete paprika, met de romige vulling en dat subtiele pittige accent werkt gewoon perfect samen.
Wij vonden het lekker om hier een heerlijke malse biefstuk bij te eten. Dit recept is perfect voor doordeweekse dagen als je graag iets gezonds (en snels) op tafel wilt zetten, maar door de biefstuk kan je het ook feestelijk in het weekend op tafel zetten.
Ingrediënten
Voor de paprika's
-
2 grote paprika’s
-
100 gram rijst
-
150 gram kastagne champignons, in gehalveerde plakjes
-
100 gram cherry tomaatjes, in kwartjes
-
2 el olijfolie
-
2 tl paprikapoeder
-
1 tl komijnzaadjes
-
½ tl kurkuma
-
2 el tomatenpassata
-
Peper & zout
Voor de hummus
-
1 blik kikkererwten, 400 gr afgespoeld
-
2 el tahin
-
1 teen knoflook
-
2 el olijfolie
-
Sap van een halve citroen
-
2-3 el water
-
1-2 tl sriracha, naar smaak (ik hou van pittig dus dan doe ik wat meer!)
-
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de rijst volgens de verpakking, giet af en zet even apart.
Hummus maken
Pureer de kikkerwten, tahin, knoflook, citroensap, knoflook, olijfolie, water, sriracha en zout en peper samen tot een romige hummus. Eventueel kun je naar smaak nog wat water of peper en zout toevoegen.
Vulling maken
Verhit 1 el olijfolie in de pan, bak hierin de champignons samen met de paprikapoeder, komijnzaadjes en kurkuma. Voeg daarna de tomaatjes toe en bak kort mee. Roer de tomatenpassata erdoor.
Meng de rijst samen met de groenten en 3 el hummus (evt. meer naar smaak). Breng op smaak met peper en zout.
Paprika's vullen en in de oven
Snijd de bovenkant van de paprika´s, en verwijder eventueel achtergebleven zaadlijsten. Besprenkel de binnenkant met olijfolie, peper en zout en vul met het mengsel.
Spray de buitenkant van de paprika in met olie. Eventueel kan je de bovenkant van de paprika terug plaatsen voor een leuk effect.
Zet de paprika´s in een ovenschaal en zet voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Kooktip
Tip: Heb je geen sriracha? Probeer dan een snuf cayennepeper of chilivlokken.
Voor de biefstuk.
- Dep de biefstuk droog, en kruid met peper en zout aan beide kanten.
- Verhit een pan met roomboter en een beetje olijfolie.
- Leg de biefstukjes in de pan en giet er telkens wat gesmolten boter/olie mengsel overheen (arroseren).
- Bak aan beide kanten ongeveer 2 tot 3 minuten.
- Leg alvast alluminiumfolie klaar met daarin een mensgsel van peper, zout en (bastard)suiker.
- Dep de biefstuk beide kanten op het mengsel en laat even nagaren in de folie.